Performance Max Campagnes

Google zit de laatste jaren niet stil wat betreft ontwikkelingen. Voornamelijk machine learning, oftewel het Google-algoritme, is hier de drijfveer van.

Hierbij valt te denken aan de afschaffing van Expanded Text Ads (ETA’s), de komst van Responsive Search Ads (RSA’s) en de verschuiving van Google Shopping naar Smart Shopping. Aan dit lijstje kan de komst van de nieuwe campagne Performance Max worden toegevoegd.

Advies zonder verplichting?

Vrijblijvend advies?

Vul hieronder je gegevens in. Onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend advies.

google adverteren, Performance Max Campagne

Wat zijn de voordelen?

google adverteren, Performance Max Campagne  Verhoog het aantal conversies en conversiewaarde.

google adverteren, Performance Max Campagne   Behaal een hoger bereik, meer interactie en een hoger volume traffic.

google adverteren, Performance Max Campagne   Verwerf meer data en daardoor inzichten.

google adverteren, Performance Max Campagne   Integreer automatisering in je werkzaamheden.

"Performance Max is geschikt voor alle advertentieaccounts"

Hoe werkt het?

Performance Max is een combinatie van tekstadvertenties,  videoadvertenties, display en Google Shopping. Met tekstuele, datafeed en visuele input gaat Google Ads zelfstandig aan de slag met het creëren van advertenties.

Door data binnen te halen leert Google wat, hoe en waar goed bij de doelgroep aanslaat. Doordat Performance Max uit diverse content bestaat waartussen geroeleert wordt, kan deze campagnesoort door alle advertentieaccounts worden gebruikt. 

De nieuwe functies van Google Ads maken het mogelijk Performance Max campagnes te optimaliseren. Om het verschil te kunnen maken is dit onafscheidelijk, aangezien alle Smart Shopping campagnes automatisch gemigreerd zijn naar Performance Max campagnes.

Conversive helpt jou met het opzetten en optimaliseren van jouw (toekomstige) Performance Max campagne om de concurrentie op de diverse uitingen, zoals onder andere: Google search en zoekpartners, Display-netwerk, YouTube, voor te blijven.

google adverteren, Performance Max Campagne

Het verschil tussen Smart Shopping en Performance Max

Smart Shopping advertenties werden getoond in het zoeknetwerk van Google het Google Display Netwerk, YouTube en Gmail. Performance Max advertenties zijn zichtbaar op dezelfde kanalen, met daaraan toegevoegd Google Discover en Google Maps. Bovendien is bij Performance Max Google meer in beheer. 

Meer info?

Neem vrijblijvend contact op met onze online marketing specialisten voor meer informatie over hoe Performance Max jou kan helpen met je specifieke doelstellingen.

google adverteren, Performance Max Campagne

Martijn Zoetebier

Managing Director Conversive & Group Director Business Development 

+31(0)36 200 21 30

[email protected]