Bedrijf "A" conversive

Bedrijf “A” had het verzoek om meer bekendheid te creëren voor hun producten bij de juiste audience, waarbij tevens de focus ligt op het informeren over de hoge productkwaliteit. Om deze uitdaging aan te gaan, wilde Bedrijf “A” gebruik maken van het beheerders- en adviesrol vanuit Conversive over hun Google Ads account.

De vooraf afgesproken marketingdoelstellingen hierbij zijn; het verhogen van product- & brand awareness en interests, met een stijging van verkopen en het uitbreiden van het klantenbestand als gewenst resultaat.  

Advies zonder verplichting?

Gezamenlijk doel- en procesgericht werken.

Vul hieronder je gegevens in. Onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend advies.

Uitdaging

Bedrijf "A" had de uitdaging om meer bekendheid te creëren voor hun producten bij de juiste audience, waarbij tevens de focus ligt op het informeren over de hoge productkwaliteit, met een stijging van verkopen en het uitbreiden van het klantenbestand als gewenst resultaat

Oplossing

Om de online zichtbaarheid te verhogen en meer verkopen te realiseren, is  Conversive verantwoordelijk voor de campagne performance en optimalisaties van Google Ads.

De insteek hierbij is het afvangen van een grote vraag naar gerelateerde zoekopdrachten van Bedrijf “A” hun producten. Hiernaast ligt de focus op het communiceren en benadrukken van de bedrijfs- en productproposities om de doelgroep te informeren en activeren. Bovendien om de concurrentie tegen te gaan en de naamsbekendheid te doen stijgen, het verhogen van de online vind- en zichtbaarheid.

Om dit alle te bereiken, zijn wij van start gegaan met het analyseren van het huidige account. Dit werd als basis gebruikt voor ons adviesplan, waarbij de klant eis om binnen 15% kosten te blijven t.o.v. de conversiewaarde in acht werd genomen.

Bedrijf A, Bedrijf A x Conversive

Upsell mogelijkheid 1

Doordat Conversive sinds de start van de samenwerkingen goede resultaten heeft laten zien via het Google ads account, zagen wij kansen om hun affiliate kanaal bij Daisycon, ook onderdeel van Linehub, naar een hoger niveau te tillen middels Affiliate Management door Conversive.

Uitdaging

Bedrijf "A" staat open voor alle marketing kanalen, mits de kosten in verhouding tot de opbrengsten niet meer dan 15% bedragen. Dit gaf de doorslag om in september 2022 te starten met de implementatie van affiliate marketing, een bewezen kanaal voor bereik, sales en branding, bij Daisycon. Door gebrek aan tijd en interne expertise bleek het affiliate kanaal vaak tussen wal en schip te vallen. Als gevolg hiervan was de activiteit binnen het kanaal minimaal, wat resulteerde in een relatief lage prestatie.

Oplossing

Door het actieve beheer voor affiliate marketing over te nemen, ontzorgt Conversive Bedrijf ”A” en wordt tevens de performance verhoogt. Conversive is erin geslaagd om in korte tijd het publisherbestand te optimaliseren en uit te breiden. Dit werd bereikt door een GAP-analyse en het verbinden van publishers met het zoeken naar relevante zoektermen binnen hun markt. De nauwe samenwerking met de Partner Manager van Daisycon maakte het mogelijk om grote publishers gemakkelijk aan boord te krijgen. Verder is er aanzienlijke vooruitgang geboekt met het uitbreiden van de productfeed en het toevoegen van campagnemateriaal

Resultaten

Nadat Conversive de verantwoordelijkheid van het affiliate kanaal overnam, zijn er duidelijke stijgingen zichtbaar vanaf Mei 2023. Door de commissieverhoging van 9% naar 10%, stond de ROAS op 1085%. De vergelijking tussen de periode van 7 maanden voor en na het startmoment van Conversive, toont een stijging van 337% in omzet en conversies in het duurdere segment, desondanks de kosten binnen de 15% marge zijn gebleven.

Bedrijf A, Bedrijf A x Conversive
Bedrijf A, Bedrijf A x Conversive

Upsell mogelijkheid 2

Doordat Conversive sinds de start van de samenwerking een goede communicatie had en helpt bij de overall strategie, zagen wij ook kansen om de markt goed in kaart te brengen door Trendata aan te laten haken voor Real Time Market intelligence. 

Meer info?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw specifieke doelstellingen?

Neem vrijblijvend contact op met onze online marketing specialisten als je vragen over onze diensten hebt, meer informatie over deze case wil of interesse hebt in een gratis Google Ads audit.

Bedrijf A, Bedrijf A x Conversive

Esmée Mulder

International Client Lead

+31(0)36 200 21 30

[email protected]