VAN DER VEN AUTO'S conversive

Als Marktplaats gecertificeerd bedrijf Marktplaats advertising beheert en optimaliseert Conversive al jarenlang de Admarkt campagnes voor Van der Ven Auto’s.

Door de bekendheid met het account en deze markt werd ook de kans gezien om de SEA campagnes te optimaliseren en daarmee te zorgen voor een verbetering van de performance van het Google Ads account.

Advies zonder verplichting?

Gezamenlijk doel- en procesgericht werken.

Vul hieronder je gegevens in. Onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend advies.

van der Ven Auto's, Van der Ven Auto’s x Conversive

Over Van der Ven Auto’s​

Van der Ven Auto’s is marktleider in milieuvriendelijke autorecycling. Bovendien zijn zij een duurzame autosloperij, grootleverancier van auto onderdelen en tweedehands autodealer (import en export). Voor elk automerk worden tweedehands en nieuwe materialen en onderdelen op duurzame wijze gerepareerd en (preventief) onderhouden.

Uitdaging

Het aantal ingevulde contactformulieren op de website liep steeds verder terug, de belangrijkste uitdaging voor Conversive was dan ook om dit aantal weer te verhogen. Het advertentieaccount stond nog volledig ingericht op handmatige biedingen en losse regionale campagnes.

Oplossing

De oplossing betrof het neerzetten van een overzichtelijke nieuwe campagnestructuur met meer relevantie per onderwerp/keyword in combinatie met een automatische biedstrategie. Om op deze manier het aantal conversies te maximaliseren op basis van een afgesproken doel-CPA.

Per campagne is er één responsive ad gemaakt met allerlei mogelijke en relevante koppen en bijpassende beschrijvingen. Bij het overgaan naar de nieuwe structuur kozen we voor een geleidelijke aanpak, door de oude campagnes eerst nog parallel te laten lopen en deze langzaam uit te faseren totdat de nieuwe structuur volledig live was.

van der Ven Auto's, Van der Ven Auto’s x Conversive

Resultaten

Na de optimalisaties in het account was direct een positief effect terug te zien. Het aantal ingevulde contactformulieren steeg geleidelijk tegen acceptabele kosten. Zelfs al gedurende de leerfase van de campagne, wanneer er nog geen optimale resultaten kunnen worden verwacht, boekten we al flinke progressie.

Tijdlijn

van der Ven Auto's, Van der Ven Auto’s x Conversive

Bovenstaande resultaten demonstreren het positieve effect van onze aanpak na het overstappen naar campagnes met de juiste relevantie in combinatie met een automatische biedstrategie. Hierdoor zijn er circa 250% meer conversies binnengehaald met een CPA verlaging van 45%.

Review

Het was een korte maar krachtige samenwerking met Conversive op het gebied van SEA. Zij hebben onze Google Ads campagnes naar een hoger plan getild. Het contact met Wandana heb ik als erg prettig ervaren. Ik heb zeer sterk het gevoel gehad dat we écht samenwerkten aan onze campagnes. De lijntjes waren kort en er was veel kennis in huis m.b.t. Ads. Ook vond ik het positief dat er breder gedacht werd dan alleen onze Google campagnes. De resultaten in onze campagnes zijn sterk verbeterd, helaas hebben wij door externe factoren de samenwerking op het gebied van SEA moeten beëindigen maar gaan we wel door met de Marktplaats dienstverlening door Conversive.”

– Marketingafdeling Van der Ven Auto’s

Meer info?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw specifieke doelstellingen?

Neem vrijblijvend contact op met onze online marketing specialisten als je vragen over onze diensten hebt, meer informatie over deze case wil of interesse hebt in een gratis Google Ads audit.

van der Ven Auto's, Van der Ven Auto’s x Conversive

Martijn Zoetebier

MD Conversive & Business Development Director 

+31(0)36 200 21 30

[email protected]