JOPEN conversive

Als Google Ads en Social Media Advertising specialist beheert Conversive al jaren de online advertising appearance van Jopen. Tevens als strategische partij heeft Conversive in samenwerking met Jopen hun online marketingstrategie opgesteld.  

Om in te spelen op deze omni-channel strategie en het online bereik te vergroten, zijn Display campagnes ingezet. Display campagnes lenen zich uitstekend voor het behalen van bereik, vertoningen en awareness dat bijdraagt aan branding. Om alleen traffic van hoge kwaliteit te meten, bestaat de KPI uit websitebezoekers met een minimale visit van 45 seconde. De content bestaat uit vier Jopen bestsellers.  De campagne startte met één adgroup: targeting. Vervolgens werd na het behalen van genoeg data hieraan parallel een tweede adgroup live gezet: retargeting. 

Advies zonder verplichting?

Gezamenlijk doel- en procesgericht werken.

Vul hieronder je gegevens in. Onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend advies.

Over Jopen

Jopen staat al meer dan 25 jaar voor OPEN: open voor nieuwe smaken, verrassende combinaties en bijzondere belevingen. Van heerlijke IPA’s tot onorthodoxe Caramel Seasalt Brownie Stout; uniek, smaakvol craft bier. Hun bestsellers zijn al meerdere malen bekroond, zowel met Nederlandse als internationale prijzen. In de Jopenkerk brouwerij smelten, in de Grand Café en restaurant, craft en cuisine samen. 

Uitdaging

De marketingdoelstellingen van Jopen, gespecificeerd op hun webshop, bestaan uit twee focuspunten: branding en quality traffic. Op welke manier en middels welke inzet kunnen vertoningen worden vergroot, met als uitdaging het bereiken van traffic van hoge kwaliteit (waaronder een hoge affiniteit en koopintentie wordt verstaan)?

Forecast

Bij de forecast is een onderscheidt gemaakt tussen de twee adgroups, aangezien beide dienen voor een ander doel. Voor branding, gefocust op bereik en awareness, waren het aantal impressies geschat op 1.5 miljoen in 3 maanden. Bij retargeting, bestaande uit de reeds eerder bereikte doelgroep, werden het aantal impressies in dezelfde periode geschat op 750 duizend. Vanwege de kennis en ervaring van de experts bij Conversive, werd nog een additionele bonus van 10% aan deze verwachte resultaten toegekend.

Resultaten

In de gehele looptijd zijn 8.5 miljoen impressies behaald, 14,4% hoger dan de forecast (inclusief de 10% bonus). Van de 8.280 kliks, bestonden bij 5.222 website bezoekers de visit uit minimaal 45 seconde. Deze quality visits zijn behaald tegen een gemiddelde CPV van € 4,60.

Bevindingen

Nadat genoeg data was opgedaan, werd de campagne uitgebreid met retargeting. Deze doelgroep bestond uit de opgedane pool die reeds interesse en koopintentie had getoond. Gedurende de periode dat beide adgroups live stonden daalde het aantal vertoningen (net als geforecast), maar ook het aantal conversies vanwege de kosten- en plaatsing verdeling (3e en 4e stip in lijndiagram). De lage CTR en conversie ratio bij de retargeting pool deed ons na een testperiode van 3 weken doen besluiten de focus volledig naar branding te verschuiven. Dit besluit heeft een positieve invloed gehad op de CTR, CPM en conversie ratio van de campagne in totaliteit.

Meer info?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw specifieke doelstellingen?

Neem vrijblijvend contact op met onze online marketing specialisten als je vragen over onze diensten hebt, meer informatie over deze case wil of interesse hebt in display advertising.  

Profielfoto group director conversive

Martijn Zoetebier

Group Director Business Development

+31(0)36 200 21 30

[email protected]