Linehub behaalt ISO 27001-certificering voor informatiebeveiliging

Linehub heeft met succes de prestigieuze ISO 27001-certificering behaald, waaruit blijkt dat het bedrijf zich toelegt op robuuste informatiebeveiligingspraktijken. De certificering, verkregen na het doorstaan van strenge audits zonder enige afwijkingen, bevestigt dat Linehub voldoet aan internationale normen voor een managementsysteem voor informatiebeveiliging.

De groeiende vraag naar informatiebeveiliging

Met de toenemende waarde van gegevensbescherming streven zowel individuen als bedrijven naar zekerheid over dat hun informatie verantwoord wordt behandeld. De ISO 27001-certificering van Linehub verzekert klanten dat hun gegevens veilig worden beheerd en voldoen aan de branchespecifieke normen.

ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm die eisen stelt aan het opzetten en onderhouden van een managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS). Door aan deze eisen te voldoen, zorgt Linehub voor effectief beheer en bescherming van gevoelige informatie zoals persoonsgegevens, financiële gegevens en intellectueel eigendom.

ISO 27001 is erg belangrijk voor Linehub en haar klanten omdat het helpt bij het aantonen van betrokkenheid bij- en uiterste zorg voor informatiebeveiliging. Daarnaast voldoet het aan de wet- en regelgeving van de branches waarin onze klanten actief zijn, beheert het allerlei beveiligingsrisico’s én ondersteunt het continue verbetering.
– Barry Kampstra, CTO van Linehub.

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is een internationale norm die de eisen specificeert voor een informatiebeveiligd managementsysteem, ook wel bekend als ISMS. Het biedt een systematische benadering voor het beheren en beschermen van gevoelige informatie, waaronder persoonsgegevens, financiële informatie en intellectueel eigendom.

Als een organisatie voldoet aan de eisen van de norm, komt zij in aanmerking voor het ontvangen van een ISO 27001-certificaat. Dit certificaat dient als een formele erkenning dat het ISMS van de organisatie voldoet aan internationaal erkende best practices voor informatiebeveiligingsmanagement.

 

“De ISO 27001-certificering versterkt onze beveiligingsmaatregelen en stelt ons in staat potentiële datalekken, bedreigingen en kwetsbaarheden pro-actief te identificeren en aan te pakken. Het feit dat we de audit zonder afwijkingen hebben afgerond, onderstreept onze toewijding om onze gegevens te beschermen en het vertrouwen van onze klanten te behouden.” – Marc Hoekstra, Security & Compliance Officer Linehub

Linehub

Linehub, het internationale marketing collectief waaruit onder andere Conversive deel uit maakt, blijft zich inzetten voor het versterken van de gegevensbeveiliging, het verkennen van nieuwe mogelijkheden en het leveren van uitzonderlijke waarde aan klanten en partners. De ISO 27001-certificering getuigt van de voortdurende inspanningen van Linehub om informatiebeveiliging te verbeteren en het vertrouwen van belanghebbenden te behouden.

Bekijk voor een ruimere toelichting onze privacy & security policy. Het behaalde certificaat is te downloaden op Linehub.com

ISO 27001, Linehub behaalt ISO 27001-certificering voor informatiebeveiliging

Martijn Zoetebier

Group Director Business Development

+31(0)36 200 21 30

[email protected]