CHATGPT-3 vs. ChatGPT-4; wat zijn de verschillen?

De wereld van kunstmatige intelligentie evolueert snel, zeer snel. Slechts zes maanden na de lancering van ChatGPT-3 is het GPT-4-model uitgebracht. Op 14 maart 2023 werd ChatGPT-4 uitgebracht, de opvolging van ChatGPT-3 met verbeterde prestaties en de mogelijkheid van visuele content creatie.

Dankzij machine learning is GPT-4 in staat om complexe tekstpatronen te begrijpen en geavanceerde tekst te genereren. Maar waarin zit het grote contrast met ChatGPT-3?

ChatGPT-3

In onze voorgaande blog hebben wij uitgelegd wat ChatGPT 3 is en hoe deze AI tool jou kan ondersteunen in dagelijks werk. GPT staat voor Generative Pre-Trained Transformer, is een kunstmatige intelligentie taaltechnologie die tekst genereert met 175 miljard parameters. 

ChatGPT 3 is de derde versie in de GPT series. Het staat bekend om zijn indrukwekkende taalgeneratie capaciteiten. Het wordt beschouwd als één van de meest geavanceerde AI-modellen op het gebied van natuurlijke taalverwerking. Het is, naast programmeertalen, getraind met menselijke talen. Daarom kan het model snel eenvoudige en intermediaire programma’s coderen in elke programmeertaal.

ChatGPT-4

Het grote verschil tussen beide versies, is de snelheid en foutloosheid van ChatGPT 4. Dit krachtige model is in staat complexere vraagstukken te begrijpen, om vervolgens op een hoge snelheid foutloze output te leveren. Dankzij geavanceerde machine learning-algoritmen begrijpt GPT-4 moeilijkere tekstpatronen en kan het complexe teksten genereren met een hoger niveau van coherentie en contextueel begrip. Dit betekent dat de antwoorden en gegenereerde teksten van ChatGPT-4 over het algemeen van hogere kwaliteit en beter afgestemd zijn op de gestelde vragen of opdrachten.

ChatGPT-3 vs. ChatGPT-4, Verschillen tussen ChatGPT-3 & ChatGPT-4

Wat ChatGPT 4 het meest interessant maakt?

Het AI-model heeft een vermogen om zowel tekst als visuele input te genereren. GPT 4 kan een afbeelding en vraag gelijktijdig analyseren, om vervolgens een tekstueel of visueel antwoord te genereren. Bovendien horen hier ook schematische tabellen en grafieken bij. Aangezien deze versie jou van nauwkeurig en foutloze antwoorden kan voorzien, speelt dit model nóg beter op het kenmerk ‘taal- en grammaticacorrectie’ in, zoals naar is verwezen in onze voorgaande blog.

ChatGPT-reeks

Kortom, ChatGPT-3 vs. ChatGPT-4 qua verschil zit in ChatGPT-4. De laatste serie biedt verbeterde prestaties, geavanceerdere tekstgeneratie en visuele creatiemogelijkheden ten opzichte van ChatGPT-3. Wil je weten wat ChatGPT 4 nog meer kan? Houd onze news & insights in de gaten voor de komende blogs in deze ChatGPT-reeks.

ChatGPT-3 vs. ChatGPT-4, Verschillen tussen ChatGPT-3 & ChatGPT-4

Martijn Zoetebier

Managing Director Conversive & Group Director Business Development

+31(0)36 200 21 30

[email protected]