Marktplaats Advertising

Classified portalen en digital marketplaces, zoals Marktplaats, winnen steeds meer terrein binnen de digital marketing mix van e-commerce organisaties.

Naast de zoekmachines van Google en Microsoft, worden ook marketplaces ingezet als productgerichte zoekmachines. Zo is Marktplaats en Marktplaats Pro (voorheen Admarkt) niet alleen een relevant kanaal voor de verkoop van tweedehands producten, maar juist ook voor refurbished en nieuwe producten.

Advies zonder verplichting?

Vrijblijvend advies?

Vul hieronder je gegevens in. Onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend advies.

Marktplaats Pro, Marktplaats advertising

De voordelen van Marktplaats

Marktplaats heeft ruim 8 miljoen unieke bezoekers per maand. Alle relevante branches zijn vertegenwoordigd op het platform. Ooit opgezet als verkooppunt van tweedehands artikelen, maar inmiddels is ruim 40% van de zoekopdrachten gericht op nieuwe producten. Daardoor is ook het aanbod op Marktplaats flink veranderd. Marktplaats bezoekers hebben een hoge koopintentie, oftewel kwalitatief verkeer met een hoog conversiepercentage.

"Je betaalt niet per vertoning, maar voor een daadwerkelijke klik op jouw advertentie(s)"

Hoe werkt Marktplaats Pro advertising?

Marktplaats Pro advertising (voorheen Admarkt) werkt door middel van een veilingsysteem waarin je adverteert op basis van Cost Per Click (CPC). Wat Marktplaats uniek maakt is dat op dit platform CPC’s slechts een paar cent bedragen. Je betaalt dus niet voor een vertoning in de listing, maar voor een daadwerkelijke klik op jouw advertentie(s). Van grote bekende merken tot kleinere ondernemingen of start-ups, en van refurbished of nieuwe producten, adverteren op Marktplaats is voor elk bedrijf relevant. 

Marktplaats Pro, Marktplaats advertising

Conversive is Marktplaats
Certified Partner

Marktplaats Pro, Marktplaats advertising

Als Marktplaats Certified Partner van het eerste uur, met ruim 8 jaar campagne management ervaring op Marktplaats, weten wij precies wat werkt voor jouw bedrijf. Wij zorgen ervoor dat advertenties op de beste posities staan, tegen de juiste prijs, op precies de momenten waarop jouw doelgroep op zoek is naar jouw producten en/of diensten.

Is adverteren op Marktplaats geschikt voor jou?

Marktplaats als zoekmachine bevindt zich aan het einde van de sales funnel: de doelgroep is geactiveerd en heeft een duidelijke aankoopintentie. Eén van de belangrijkste onderdelen is de prijsstelling. Marktplaats staat bekend als tweedehands platform dus de bezoeker heeft een bepaalde verwachting over de gevraagde prijzen. Daarbij zijn de productcategorieën divers; van wonen tot elektronica. Zijn jouw producten goed geprijsd (prijs/kwaliteit) en heb je beschikbare voorraad? Dan is Marktplaats het platform voor jou.

Lange termijn

Marktplaats Pro, Marktplaats advertising  Vergroten merkbekendheid.

Marktplaats Pro, Marktplaats advertising  Merk- en productherkenning en associatie.

Korte termijn

Marktplaats Pro, Marktplaats advertising  Stimuleren van website verkeer.

Marktplaats Pro, Marktplaats advertising  Stimuleren van aankopen.

Marktplaats Pro, Marktplaats advertising  Benaderen van een doelgroep met koopintentie.

Meer info?

Benieuwd naar de mogelijkheden van Marktplaats advertising voor jouw specifieke doelstellingen?

Neem vrijblijvend contact op met onze online marketing specialisten als je vragen hebt of meer informatie over onze diensten wil.

Marktplaats Pro, Marktplaats advertising

Martijn Zoetebier

Managing Director Conversive & Group Director Business Development 

+31(0)36 200 21 30

[email protected]